Tempat-Tempat yang Bakal Bikin Kamu Penasaran di Yerusalem

Carnivores, tahu ga kalau setiap tahunnya kota Yerusalem itu ramai didatangi para peziarah dari berbagai belahan negara di dunia? Kota yang menyimpan 1001 kisah ini emang punya daya tarik cerita sejarah yang luar biasa! Nah buat Carnivores, yang penasaran sama ajaibnya kota ini, kita intip-intip yuk kira-kira tempat apa aja si yang wajib dikunjungi jika kita diberi kesempatan untuk mengunjungi kota ini.

  1. Tembok Ratapan (Wailing Wall)

Tembok Ratapan atau Tembok Barat di Yerusalem, diyakini oleh banyak orang sebagai sisa-sisa dari salah satu dinding sebuah kuil Yahudi besar atau dinding yang mengelilingi halaman kuil. Tembok Ratapan ini merupakan dinding batu yang menjulang sekitar 18,9 m dari atas tanah. Tembok ini dianggap situs sakral oleh orang Yahudi.

 

  1. Church of the Holy Sepulchre (Gereja Makam Kudus)

Gereja Makam Kudus adalah gereja yang terletak di Kota Tua Yerusalem dan menjadi situs ziarah yang paling kudus di kota ini. Di dalam gereja “Gereja Makam Kudus” terdapat situs suci yang dipercaya oleh banyak umat Kristiani sebagai Golgota, tempat Yesus disalibkan. Gereja ini menjadi tujuan peziarahan Kristen sejak abad ke-4, sebagai tempat wafat dan kebangkitan Yesus.

  1. Gereja Segala Bangsa (The Church of All Nations)

Gereja ini berada di kaki Bukit Zaitun, dibangun oleh arsitek Italia, Antonio Barluzzi, pada tahun 1919-1924. Gereja ini dibangun di atas gereja pertama yang bergaya Byzantium yang dibangun pada abad ke-4 Masehi dan kemudian dihancurkan oleh bangsa Persia pada tahun 614, dan kemudian dibangun kembali oleh serdadu Perang Salib. Tetapi kemudian, gereja itu dihancurkan kembali.

  1. Via Dolorosa (Jalan Salib)

Via Dolorosa diambil dari bahasa Latin yang berarti “Jalan Kesengsaraan” atau “Jalan Penderitaan” adalah sebuah jalan di Kota Tua Yerusalem. Jalan ini adalah jalan yang dilalui Yesus sambil memanggul salib menuju Kalvari. Jalan ini ditandai dengan 14 stasi. Lima stasi salib terakhir berada di dalam Gereja Makam Kudus atau Holy Sepulchre.

 

Gimana Carnivores, makin penasaran kan?  Nah daripada penasaran, mending mampir ke TKP terdekat Steak Hotel by HOLYCOW! di kotamu. Sambil ngumpul-ngumpul bareng temen atau keluarga, siapa tahu bisa beruntung dapat kesempatan pergi ke kota suci Yerusalem ini.

Nah buat yang ga sabar ke Yerusalem, bisa hubungi ICT Travel nih, karena #travelbuddy impian Carnivores satu ini punya banyak info traveling dan promo menarik lho. Info selengkapnya bisa cek instagram @ict_travel atau website www.indo-ict.com atau bisa juga langsung hubungi 021-5794-1418/ 021-5794-1812.

live feed

Mother’s Love Behind Steak Hotel by HOLYCOW!

06 Aug 2019

After becoming a mother, the focus of life can change 180 degrees, this is also experienced by the founder of Steak Hotel by HOLYCOW !. Yes, this culinary business began when she decided to resign from her previous workplace because she wanted to have more time with her child. Wynda Mardio is who has almost […]

Read More

Womanpreneur Inspiration: Wynda Mardio, Founder of Steak Hotel by HOLYCOW!

Eating and cooking are two things that are interest Wynda Mardio the most, Founder of Steak Hotel by HOLYCOW!. But he never thought that the two things she loved were, in fact, she could manage into a very profitable business. Wynda founded Steak Hotel by HOLYCOW! in 2008, a new-style steak restaurant that immediately boomed […]

Read More

Sabi Wok’s New Topping: Ayam Geprek!

A dish called Ayam Geprek is fried chicken with extra spicy chili sauce that has recently become more popular. It’s absolutely a favorite dish by many food lovers because it is a very simple dish with simple ingredients, and the price for one package is quite affordable. Sabi Wok sees this as an opportunity to […]

Read More

Sabi Wok is Open, Let’s Try!

Sabi Wok offers noodles, rice, and kwetiau with contemporary flavors that can be found at Rumah Bali Pondok Indah, Food Society Plaza Blok M or order via GO-FOOD. Well, Indonesia as one of the countries with the largest consumption of noodles in the world, it’s not worth it if you haven’t enjoyed a variety of […]

Read More

Cupcakes Company, began from online store to an offline store

Cupcakes Company is a business initiated by two friends named Medina Aprilia and Wynda Mardio. the two friends were friends from Middle School (SMP) to High School (SMA), but they separated for a while because they went to two different places. When Medina and Wynda were married and had children, they met again at their […]

Read More

Wynda and Medina, a Young Mother Duo Behind the Delicious Cupcakes Company Cakes

Wolipop, Jakarta– A friendship that lasts since middle school, becomes sweet results for Wynda Mardio and Medina Aprilia. Aside from staying close friends, Wynda and Medina are now also business partners. Both are two young mothers who are great women behind the delicious Cupcakes Company cakes. In an interview via email to Wolipop, Wynda recounted […]

Read More

Enjoying Premium Steak with Affordable Prices

Fimela.com, Jakarta– Steak is a western-style dish that has been well known to the people of Indonesia. In the past, steaks were included in dishes favored by the upper-middle class. Because people have to bring a big amount of money to enjoy steak. But, this is the story before steak houses growing rapidly in Jakarta. […]

Read More

Food Lovers, Pay Attention to These Things If You Are About to Eat Steak!

CNN Indonesia, Jakarta– Not only pasta, but steak is also one of Western-style cuisine that becomes people’s favorite. Chewy and juicy to please food lovers. Steak is usually paired with fried potatoes or mashed potatoes. It’s quite fun and healthy since there are vegetables as one of its side dishes. Before steaks are served at […]

Read More

Tasting the Delightful Steak

Tasting the Delightful Steak

Okezone, Jakarta– From various kinds of Western dishes, steak has become one of the most favorite Western dishes for a lot of culinary enthusiasts in Indonesia. The specialty of this dish is at the tenderness and how the meat cooked. For steak lovers in Jakarta, we recommend you to try this new Western restaurant called […]

Read More

Tasting Various Kinds of Unique & High-Quality Steaks at The Real Holysteak

Tasting Various Kinds of Unique & High-Quality Steaks at The Real Holysteak

  Fimela.com, Jakarta– Who doesn’t like steak? Everyone loves it. This classic meat-based dish served with your choice of side dishes such as mashed potatoes, potato wedges, mixed green salad, and sauce. No wonder, this Western dish always become people’s favorite in Indonesia. One of the established restaurants that serve steaks in unique and high-quality […]

Read More